måndag 2 september 2013

Nystart!?!


"Imorgon börjar mitt nya liv" Jag vet inte hur många gånger jag har upprepat den frasen. Detta har blivit något som jag har skämts lite inför. Alla misslyckade dieter, misslyckade mål, misslyckade planer....  Människor i min omgivning har också kommenterat detta: "jaha är det dags nu igen..." Jag har lite pinsamt och skamsen svarat att "Ja  nu måste jag ta tag i mitt liv igen"

Sedan ett tag tillbaka har jag insett mer och mer att detta är något att vara stolt över istället för att skämmas och känna sig misslyckad inför. Att kräva nystart är att på nytt styra vägen rätt i livet. Att kräva nystart är att säga till sig själv: " Det gör inget att du gick fel ett tag, jag vet var du egentligen vill och nu får du en ny chans att gå dit". Att kräva nystart är att tillåta sig själv att sträva efter att leva det liv man vill leva.
Just nu är jag inne i en period då jag äter enligt LCHF. En del människor i mitt liv suckar över att jag aldrig bara kan äta utan att jag ALLTID måste vara på någon slags diet. Jag försöker att förbli rakryggad, att inte se det som ett misslyckande att jag hoppar från diet till diet. Istället försöker jag se det som en resa i min strävan efter att hitta en livsstil som passar mig. Eftersom jag är lite ätstörd kommer jag antagligen aldrig att ha någon "normal" relation till mat. Därför behöver jag hitta verktyg för en fungerande livsstil. Därför kräver jag nystart!

Ett annat område jag kräver nystart inom är bloggen. Jag saknar att blogga ändå har jag svårt att prioritera det. Jag vill att bloggandet återigen ska bli en del av mitt vardagsliv. Antagligen kommer jag att behöva kräva nystart inom bloggen många gånger men det är o.k. Så länge jag känner att bloggandet är något som jag vill och behöver i mitt liv så kommer jag unna mig så många nystarter jag vill.Hoppas ni har det fint och att några av er finns kvar i alla fall trots min frånvaro
KRAM!

3 kommentarer:

Susanne Johansson sa...

Då är vi inne på samma banan. jag kör dock en egen ihopplockad variant för att se rakryggad ut. jag har dessutom börjat grymma två gånger i veckan. Där emellan blir det hundpromenader och lite träning i vårt utomhus gym= trädgården

Sofie Johansson sa...

Det finns ett alternativ att bli nöjd: Var dig själv!! Gör det du VILL göra, ät vad du själv vill!
Skit i vad andra gör eller säger, för det viktigaste är just vad DU vill!!

Funkar bra för mig;-)

//Sofie

Anonym sa...

Tack för din kommentar, synd att det trögade med inloggningen på wordpress :/ anyway, nystart adu bara så mycket du vill :) jag brukar göra likadant ;)