fredag 8 juli 2011

Om migJag heter Veronica Tingvall och bor i Linköping tillsammans med sambo, sköldpaddan Miles och Bosse hamster.

Jag älskar att skapa! Jag stickar, virkar, nålfiltar, målar, gör lite collage, pysslar allmänt och framförallt så scrapbookar jag.

När jag var liten älskade jag att måla, rita och pyssla men ju äldre jag blev desto mindre skapade jag eftersom jag blev för självkritisk. De här senaste tre åren har jag varit hemma på grund av hälsoproblem och då har jag passat på att väcka det konstnärliga intresset till liv. Det började med textilhanverk av olika slag och nu är det mer pappersbaserat och jag har vågat mig på att rita och måla igen. Jag har aldrig tänkt att jag kan vara konstnärlig men jag har alltid velat vara det.

Jag försöker att släppa självkritiken och våga, det är supersvårt och jag har bara kommit några myrsteg på vägen men jag vill, och det tror jag är det viktiga. Jag märker att ju mer jag vågar leka och experimentera med färg och form desto mer får jag bitarna att passa ihop.

Jag vill skapa, jag vill utforska färg, form och och tekniker, jag vill inspireras och sedan få utlopp för inspirationen. Jag vill våga skapa och låta min själ dansa och även hjälpa andra att ta steget att våga släppa självkritiken och skapa.

1 kommentar:

CarpeDiem sa...

Åh, jag känner så väl igen mig i dig, det där med självkritiken... Jag skulle verkligen vilja släppa loss och ett område jag är en riktig fegis på är just målandet. Höll också på när jag var ung, målade med olja. Kanske jag kommer mig för den dag jag har ett lika fint pysselrum som du, själv håller jag till i ett hörn av vardagsrummet.... STORT lycka till med alla dina kreativa idéer!
Kram!