onsdag 8 februari 2012

Kära Astrid

För ett tag sedan hade skrotboken Astrid Lindgren tema, då gjorde jag denna layouten som är ett brev till Astrid från mig. 

Så här står det på layouten: 
Kära Astrid
Jag upphör aldrig att förvånas över det jag läser om dig. Du har precis som dina böcker så många dimensioner. Jag blir både sorgsen och glad när jag läser om ditt liv. Jag vill hela tiden veta mer, samtidigt vet jag att du själv inte ville ha någon personkult kring dig och att du ville vara privat. Det är en svår balansgång det där tycker jag.

Du var så klok och tuff att jag blir ledsen över att världen inte har kvar dig. Du behövdes verkligen i denna trasiga värld. Samtidigt är det ju inte rättvist att lägga så mycket ansvar på en enda människa. Vi behöver fler som är som du och som har din genomslagskraft. Någon som alltid talar för de svaga i samhället och som vågar säga ”aldrig våld!”. Det som var det speciella med dig var att du var älskad av nästan alla. Därför kunde du också påverka så mycket. Du var lite som Pippi – en maktmännsiska som bara nyttjar sin makt genom att försvara de små i samhället.

Det du har skrivit betyder så mycket för mig och jag återkommer ständigt till både dina böcker och artiklar.

Du fattas världen – du fattas mig!

Om ni vill se alla andras Astrid Lindgren inspirerade bidrag kan ni klicka HÄR
Hoppas ni har haft en härlig onsdag det har jag haft :-)
KRAM!

1 kommentar:

Sara sa...

Den här är jättefin!! Färgkombon är ju alltid snygg och jag gillar det stilrena och brevet, såklart!! :-)
Ha en fin kväll! Kram