fredag 2 september 2011

Fotosortering

Jag sorterar mina foton som ska scrappas enligt Stacy Julians Library of memories. HÄR kan ni läsa mer om hennes fantastiska påhitt. Och HÄR kan ni lyssna när hon själv berättar om sitt system.Min version av hennes system går till på följande sätt:
När jag får hem mina framkallade bilder sätter jag in dom i ett av mina förvaringsalbum. Jag sätter liknande foton från samma tillfälle i samma fickor så i de flesta fickorna ligger fler än ett foto.  

Jag har 4 förvaringspärmar än så länge. När jag ska scrappa bläddrar jag igenom mina pärmar och ser vad jag känner för att scrappa. Detta är perfekt om man ska gå bort och scrappa. Det ärbara att ta en eller två pärrmar med så har man massvis med material.

Jag har också en annan förvaring som är lite speciell, min kategorilåda... 

Här i samlar jag foton från olika tillfällen och olika tider under kategorier jag själv har valt. Detta hjälper till när jag vill berätta en speciell historia, då kan jag gå till kategorilådan och hämta ett foto som passar. Först hamnar mina foton alltså i albumet men om jag tillexempel har scrappat korten från i påskas men fortfarande har några kort kvar så stoppar jag ner dom i min låda under en passande kategori. Några exempel på kategorier är:
Gamla linköping (en plats vi ofta besöker)
 Isak
Jag
David
Brorsdöttrarna
Husdjur
Hemma (blandade kort som har tagits hemma vid olika tillfällen)
kalas 
Jul
etc.

Det som är kul är att jag jätteenkelt kan göra en layout om tillexempel våra jultraditioner och så har jag bilder sparade från flera olika år på samma ställe. Något som Stacy ofta pratar om är att man på så sätt kan göra kopplingar man inte annars skulle göra. Jag har till exempel nyligen skapat en kategori till systersonens miner eftersom jag har massor av sådana kort som sträcker sig över flera år. Dessa bilder vill jag sedan samla på en layout eller i ett minialbum.

Jag hoppas ni förstår det jag har skrivit så att jag inte har beskrivit det för rörigt. stacy Julian har boxar för bilderna hon inte känner sig inspirerad att scrappa så att dom förvaras för sig. Jag slänger sådana foton eftersom de ändå finns sparade digitalt.

Hoppas ni har en mysig fredagkväll
KRAM! 

2 kommentarer:

Sorken sa...

Tack för tipsen! Skulle behöva ta en vecka ledigt bara för att sortera upp alla foton... :-) (Det är lite trist när man vill scrappa ett foto man vet att man har men inte hittar igen.) Ha en mysig fredagkväll du med!

Millas blogg sa...

Göddes vilken bra förvaring du har på foton. Vars har du köpt pärmarna och fotofickorna. Själv har jag en Cropper hopper (tror jag märket heter) förvarongslåda till fotona. Fast jag borde verkligen sortera i katodernas som du gjort.

Kram Milla